Sport - Zajímavosti ===> Netypické sporty

 

 1. Surf Fitness 

01   Surf Fitness

Surf Fitness simuluje jak jinak než surfování. Provádí se na trenažéru, který funguje trochu jako bosu, a můžete si tak nacvičit mnoho pohybů potřebných ke sjíždění vln. Trochu bizarní, ale proč ne?

 

 2. Jugger 

02   Jugger

Jugger je zvláštní sport, který vznikl na základě sci-fi filmu Pozdrav od juggerů (je prastarý a nepříliš zajímavý). Pětičlenné týmy se snaží přemístit maketu psí lebky do jámy na sousedově poli a dát tak gól. Čtyři z nich mají přitom různé zbraně, kterými se snaží navzájem se zneškodnit. Kdo je zasažen, 15 vteřin nehraje. Specifikem této hry jsou postapokalyptické kostýmy, které hráči často nosí. V Česku je několik týmů, které se tomuto brutálnímu sportu věnují a jsou celkem otevření. Nebojíte-li se, zkuste to!

 

 3. Famfrpál 

03   Famfrpal

I když jste nedostali dopis z Bradavic, můžete si zahrát famfrpál. V Česku již je několik týmů, kupříkladu v Praze a Olomouci. A jak to probíhá? Hráči drží násady od košťat mezi koleny a několika druhy míčů se snaží dát gól do jedné ze tří obručí. Přesně jako ve filmu. Jen se neproletíte. Ale i tak je to prý legrace!

 

 4. Diskgolf 

04   Diskgolf

Diskgolf spočívá v tom, že se hodem snažíte dopravit létací talíř do speciálního koše. Čím méně hodů k tomu potřebujete, tím lépe. Přesně jako na golfu. Jedno takové hřiště je například v pražském parku na Krejcárku. Některé lyžařské areály také využívají sjezdovky v létě právě jako diskgolfové hřiště, například Skiareál Špindlerův Mlýn.

 

 5. Laddergolf 

05   Laddergolf

Laddergolf je šílená hra, která se hodí například na letní párty. Spočívá to v tom, že házíte provázky, které mají na obou stranách míčky, na malý žebřík. Na čím vyšší příčce se míčky zachytí, tím více bodů dostanete! Je to podobné, jako například pétanque.

 

 6. Slackline 

06   Slackline

Slackline jste nejspíš již někdy v životě viděli. Jedná se o popruh, který napnete například mezi dva stromy, a poté se po něm snažíte přejít. možná jste však netušili, že se na slackline dají provozovat také různé triky, skákat salta a posilovat. Pořídit si speciální popruh může každý a s trochou cviku to určitě zvládnete!

 

 7. Indoor Skydiving 

07   Indoor Skydiving

Indoor Skidiving spočívá v tom, že si obléknete speciální oblek a vejdete do speciálního sloupce, uvnitř kterého je obří ventilátor. Ten fouká natolik silně, že se ve vzduchu můžete vznášet a užít si tak také pocit volného pádu v naprostém bezpečí. Jakmile si na pocit zvyknete a naučíte se ovládat své tělo za letu, můžete provádět různé akrobatické prvky. Skydivingovou arénu najdete kupříkladu v pražských Letňanech. Jedinou nevýhodou je vysoká cena, která dosahuje až několika tisíc korun za lekci.

 

 8. Indoor Skydiving 

08   Ikaros

Icaros je řešení pro případ, že se nemůžete rozhodnout mezi sportem a počítačovou hrou. Zahrnuje totiž obojí! Zavěsíte se do speciální konstrukce a do 3D brýlí se vám promítá jedna ze dvou her, buď létání, nebo potápění, a půl hodiny cvičíte, zatímco si hrajete. Monstrózní stroj si buď kupte za těžké peníze domů, nebo si pořiďte voucher na Slevomatu!